Projekt Srebrnjak

Lokacija: Zagreb

Ukupna površina: 3618 m2

Površina objekta: 2389 m2

Namjena: stambena

Usluge: pronalazak investicije, komercijalni koncept, financiranje, dizajn, dozvole, odabir izvođača, planiranje i vođenje radova, prodaja

Godina gradnje: 2021. -

Projekt Srebrnjak je naselje zatvorenog i privatnog karaktera koje se sastoji od 4 zgrade na adresi Srebrnjak 101 u Zagrebu. Projekt se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u mirnom i zelenom okruženju koje je samo 2,5 km udaljeno od centra grada. Najvišim položajem na brdu osigurani su pogledi na uski centar grada, ali i štićenu šumu koja je u neposrednom kontaktu s naseljem. U neposrednoj blizini naselja nalazi se škola, dječji vrtići i bolnice. Položajem, sadržajima i prometnom povezanošću projekt ima kvalitete naselja centra grada, dok zatvorenim karakterom, razinom privatnosti i vizurama na zelenilo kvalitete mirnoga obiteljskog naselja udaljenog od gradske vreve. 

Projekt Srebrnjak započeo je kupnjom zemljišta s postojećim objektom te su po odrađenoj konceptualizaciji projekta ishođene građevinske dozvole za 4 objekta stambene namjene s ukupno 15 stanova bruto površine od 63m2 do 275m2. Osim jedinstvenih vizura, posebnost projekta je osiguravanje maksimalne privatnosti. Tako su najvećim stanovima osigurani zasebni ulazi, topla veza s vlastitom garažom i spremištima, prizemnim stanovima privatni izlazi na vlastite vrtove, dok nadzemne stanove krase velike terase s otvorenim vizurama. Stanove odlikuje najviši stupanj opreme i najsuvremenije tehnologije u pogledu instalacija i upravljanja istima, dok energetska učinkovitost zadovoljava najviše standarde.